För att bli medlem i föreningen krävs att det inte finns några betalningsanmärkningar registrerade.
Andrahandsuthyrning tillåts endast efter godkännande av styrelsen. Andrahandsavtal skall finnas mellan parterna. Skriftlig anhållan om tillåtelse för andrahandsuthyrning, med uppgift om hyresgäst, tidsperiod och orsak, lämnas till styrelsen.
En kortfattad information samt presentation av vår bostadsrättsförening hittar du via denna länk.
Till dess att garantitiden på våra garagportar löper ut tillåts endast garageportsöppnare installerade av Garageportexperten.
Information om hur kölistan hanteras och hur du gör för att acceptera erbjudande om garageplatser hittar du här.
Regler för att hyra laddbox hittar du här.
Hyresavtal för laddbox är det här.
För att se vilka parkeringsplatser och garageplatser som är förberedda för
laddbox klicka här.
Området är planerat som ett bil-, motorcykel- och mopedfritt bostadsområde.
Förbud för trafik inne på gårdarna råder alltså med undantag för behörig trafik.
Behörig trafik är:
Parkering inom området är strängt förbjudet.
Gästparkeringarna är främst till för gäster, men boende har också rätt att nyttja gästparkeringarna. Samma avgift gäller för alla som parkerar.
Parkeringsövervakning sker av ett externt företag och överträdelser kommer att bötfällas.
Före en trädfällning kan ske skall alltid en skrivelse lämnas till styrelsen. Skrivelsen skall innehålla en absolut majoritet av namn från de närmaste husen som är berörda. Alla träd som skall fällas skall vara markerade en god tid innan namnunderteckningen på skrivelsen kan ske.
Allt arbete skall räknas som ideellt om inte styrelsen beslutat annat innan arbetet utföres. Alla eventuella kostnader för arbetes utförande skall i förväg vara godkända av styrelsen.
Inga privata annonser får sättas ut på hemsidan, men lägenhetsannonser går bra att sätta ut förutsatt att lägenheten ingår i Umeåhus 31. Observera att endast länkar till lägenhetsannonser från seriösa mäklare är tillåtna.
Styrelsens godkännande är nödvändigt för uppsättning av parabol och uppsättningen det ska vara fackmannamässigt utfört samt åtagande om återställande vid avflyttning krävs.
Alla paraboler som är monterade skall besiktas. Besiktningen ska utföras av Riksbyggen och eventuella anmärkningar är lägenhetsinnehavaren skyldig att åtgärda och själv bekosta. Även den eventuella kostnaden för besiktningen skall lägenhetsinnehavaren betala.
Föreningen äger all mark i området.
Kontakta alltid styrelsen och presentera planen innan påbörjandet av bygget.
På husets framsida (ingången) tillåts inga utbyggnader.
Förbud mot altantak på innergårdarna.
På baksidan är bostadsrättsinnehavarens nyttjanderätt 3 meter från ytterväggen.
Största tillåtna yta på utbyggnader är 12 kvm. Större utbyggnader (typ altantak) kräver styrelsens godkännande och byggnadslov från kommunen, som bostadsrättsinnehavaren själv får söka och bekosta.
Styrelsen uppmanar alla bostadsinnehavare att skotta och sanda från sin egen ingång fram till gång- och cykelbanan för att minska risken för halkolyckor. De som bor på övervåningen är lika ansvariga för detta som de på nedervåningen. Styr inte ut snön på gångbanan eftersom det inte bara blir svårt för barnvagnar, utan även för färdtjänst och utryckningsfordon.
Enbart gång- och cykelbanan skottas och sandas av föreningen via en entreprenör.
Parkeringsplatser skottas av den som hyr parkeringsplatsen.
Vill du olja in din altan på framsidan eller trappen upp till loftgången så står föreningen för oljan. Kontakta din gårdskontakt för att hämta ut oljan.
Bokad tvätt-tid börjar 07.00, 11.00, 15.00 eller 19.00. Det är inte tillåtet att tvätta innan dess utan uttryckligt godkännande av den som har bokat tiden innan. Det är heller inte tillåtet att tvätta mellan 23.00 och 07.00. Reglerna finns på anslagstavlan i anslutning till tvättstugan. Intill tvättstugan finns ett städrum med all nödvändig utrustning så vi kan lämna tvättstugan i det skick som vi själva vill finna den i. De nya torktumlarna och torkskåpen också dammfilter som ska rengöras. Se anslag på respektive maskin för mer information.
Som alla nog redan vet är källsortering bra för både miljön och föreningens ekonomi. Om ni är osäkra på vilken tunna en förpackning ska kastas i så läs instruktionerna vid varje sopkärl. Grovsopor och annat lämnas på Återvinningscentraler.
På gavlarna till varje radhus och under trappen i flerfamiljshusen finns ett säkringsskåp. Skåpet är låst men din lägenhetsnyckel passar. I skåpen finns nya säkringar, så om en huvudsäkring går kan du själv byta ut den. Om du ringer Riksbyggen Dag & Natt så debiteras föreningen flera tusen kronor och det är en onödig kostnad som vi gärna vill undvika. Om det är slut på säkringar i skåpet, kontakta din gårdskontakt.
Extra nycklar görs på Byggbeslag på Västerslätt. Det ligger ganska nära VK. Ta med kontrakt på lägenheten och din legitimation.
Hundar och katter ska hållas koppalde om de vistas inom våra lekplatser.
Klicka här för mer information om vilket underhållsansvar som faller på föreningen samt bostadsrättsinnehavare.
Klicka här för mer information om hur det är att vara medlem i bostadsrättsföreningen, hur det skiljer sig från en hyresrätt eller äganderätt, hur föreningen fungerar, hur man kan bli förtroendevald, och mycket mer.
Copyright © All Rights Reserved.